Baby Grandmothers bildades på hösten 1967 i samband med att den psykedeliska Klubb Filips öppnade på Regeringsgatan i Stockholm. Baby Grandmothers blev ett av husbanden tillsammans med Hansson & Karlsson och Mecki Mark Men. B G-m var verksamma under åren 1967 och 1968 och spelade på Stockholms klubbar som Klubb Filips, Gyllene Cirkeln, Gamla Bro, Shazam, m.m.

Kenny Håkansson (gitarr) och Pelle Ekman (trummor) spelade då i garagebandet T-boones tillsammans med Göran Malmberg (bas) och när bandet behövde en vikarie för Göran, till en spelning på Gyllene Cirkeln, så ordnade Bill Öhrström att Bella Linnarsson (bas) kom in i bandet. Göran ville sedan fortsätta med att bygga högtalare och gitarrer , och då blev Bella en fast enhet i bandet. Efter några spelningar på Klubb Filips, så kom Bill på att ändra bandets namn från T-bones till Baby Grandmothers med en helkvälls spelning kallad "basshappening". 

Tidigt 1968 genomförde B G-m några spelningar i Finland, inkluderat en inspelning för Finska Radion och inspelning av bandets enda utgivna skiva. En singel, "Being is More Then Life", producerad av M.A. Numminen på hans skivbolag Eteenpäin (Forward) med "Somebody Keeps Calling My Name" på baksidan av skivan.

Musiken var experimentell pop/rock/blues med återkommande riff och däremellan improvisationer så att låtarna kunde pågå tills ork och inspiration sinade. Kenny kunde briljera i psykedeliska utsvängningar med full kommunikation och fast tungt komp från Bella och Pelle, vilket kunde sätta en hel publik i extas och gungning. Musiken var i hel gemenskap.

Längre fram under 1968 blev det så turné i Finland tillsammans med Finska sångerskan Anki Lindqvist och nu med förstärkning av Mecki Bodemark från Mecki Mark Men. Turnén hette "AIKA KONE" (tidsmaskinen) och täckte hela Finland. Det blev succé  och ibland behövdes poliseskort för att komma till hotellen. Under 1968 följde även B G-m och Mecki Mark Men med på en mini turné i Sverige med Jimi Hendrix. Turnén startade i Göteborg, vidare till Sandviken och sedan Stockholm.

Hösten 1968 sattes musikalen HÅR (HAIR) upp på Scala teatern i Stockholm och Sandrews handplockade musiker till uppsättningen. Det blev så B G-m (gitarr, bas, trummor) tillsammans med Mecki Bodemark (hammond) och Hawkey Franzen (gitarr). Bengt-Arne Wallin var musikalisk ledare, Amerikanskan Julia Arenal skötte koreografin, samt Pierre N. Franckel som regissör. Musikalen pågick långt in på våren 1969, men under juluppehållet 1968 åkte Kenny, Bella, Pelle och Mecki på konsert turné till Prag i Tjeckoslovakien tillsammans med Anki Lindqvist och M.A. Numminen.

Efter HÅR föreställningarna 1969 övergav vi Baby Grandmothers namnet, och förenade sig med Mecki i en ny uppsättning av Mecki Mark Men och inspelning av LP'n "Running in the Summernight" vilket resulterade i en tre månaders USA turné 1970 och ytterligare en LP skiva "Maraton". En tid efter hemkomsten från USA hoppade powertrion av och bildade första upplagan av Kebnekajse tillsammans med Roffe Scherrer och inspelningen "Resa mot Okänt Mål". Strax efter hoppade Bella av och version två av Kebnekajse tog form.

I början av 2008 fick Kenny en förfrågan att genomföra ett kort framträdande på Folkoperan i Stockholm i samband med att Clas Fellbom slutade sin tjänst som konstnärlig ledare efter 30 år. Det var några minuters framträdande av Baby Grandmothers, vilket smakade mer, så i November 2008 gjorde bandet sin comeback på July Mornings kryssning SVENSKA HÖJDARE med Viking Line. Framträdandet blev över förväntan lyckat och stor uppskattning av ny och gammal publik. Samtidigt hade Reine Fiske och Stefan Kéry på Subliminal Sounds arbetat fram ett material för nyutgivning av Baby Grandmothers CD och samlar LP. Release party/konsert och utgivning den 9 mars, 2009.

Därefter några bejublande framträdande och nu (2011) arbetar gruppen för lansering av en ny skiva.